Чт, 25.04.2024, 03:59

Сайт Асоціації

старших по будинках

м.Вінниця

Главная » 2011 » Липень » 31 » Про Програму розвитку самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці
16:21
Про Програму розвитку самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці

 

Вінницька міська рада

Рішення

від 01.07.2011 р. № 316

 

 

 

8 сесія 6 скликання

 

Про Програму розвитку самоорганізації

мешканців багатоквартирних

  будинків м. Вінниці на 2011-2016 роки та

  внесення змін до рішення міської ради

  від 30.01.2009 року № 2236

 

Керуючись п. 22 ст. 26, ч.1-3 ст. 59  Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.       Затвердити «Програму розвитку самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці на 2011-2016 роки» згідно з додатком.

 

2.       Керівникам виконавчих органів міської ради, установ та організацій міста забезпечити виконання заходів Програми у визначені строки.

 

3.       Фінансове забезпечення Програми здійснювати за рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті.  

 

4.       Внести зміни до рішення міської ради від 30.01.2009 року № 2236 «Про затвердження програми «Інформаційна підтримка розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків м. Вінниці у 2009-2011 роках» виклавши підпункт 2.1. пункту 2  Програми «Інформаційна підтримка розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків м. Вінниці у 2009-2011 роках» в наступній редакції:

«2.1. Організація роботи Центру та надання інформаційної допомоги населенню. Забезпечення Центру офісом, меблями, комп’ютерною технікою, оргтехнікою, іншим обладнанням та доступом до мережі Інтернет, забезпечення персоналом та його навчання.».

 

5.       Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності і етеки  (Зажирко Ю.Д.) та постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (Кривіцький В.Б.).   

 

Міський голова                                                                                         В.Б.Гройсман

 

 

Іськи

й Додаток

до рішення міської ради

від 01.07.2011 р. № 316

 

 

ПРОГРАМА

розвитку самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці на 2011-2016 роки

 

На теперішній час досить актуально стоїть питання технічного стану житлового фонду міста та забезпечення якісних житлово-комунальних послуг.

 Відповідно до Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлового-комунального господарства України на 2009-2014 роки, стратегічним  напрямком розвитку житлового фонду міста є модернізація інфраструктури та модернізація самої системи надання комунальних послуг, запровадження нових вимог до якості та термінів виконання робіт, а також дієвої системи контролю за їх дотримання. Одним із напрямків підвищення якості комунальних послуг є забезпечення контролю за їх надання з боку самих мешканців міста. З цією метою запроваджено інститут старших по будинках та розроблено Програму розвитку самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці.

               Дана Програма створена для підвищення ефективності, активізації діяльності, співпраці між громадською організацією «Асоціація старших по будинках м. Вінниці», старших по будинках з виконавчими органами та структурними підрозділами Вінницької міської ради. Програмою враховуються загальноміські, колективні, соціальні, культурні та побутові інтереси і потреби мешканців багатоквартирних будинків міста Вінниці. Метою діяльності Асоціації є лише координація діяльності старших по будинках без права втручання в їх діяльність, прийняття управлінських рішень.

Предметом діяльності (завданнями) Асоціації є координація діяльності старших по будинках лише з таких питань:

-         захист інтересів учасників Асоціації в органах державної влади, а також в усіх підприємствах, установах та організаціях всіх форм власності (ЖЕП, постачальних підприємствах тощо);

-         сприяння підвищенню ефективності функціонування галузі житлово-комунального господарства, забезпечення населення якісними послугами шляхом розроблення, обговорення, внесення пропозицій щодо об'єктивно обґрунтованих видів класифікаторів, стандартів якості товарів та послуг, експлуатаційної надійності та безпеки, стандартів з питань екології;

-         технічна інформація та освіта учасників Асоціації.

 

Головна мета. Головною метою Програми є підвищення якості життя мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці шляхом високого рівня забезпечення соціально-правових гарантій та значне підвищення активності мешканців міста що дасть можливість залучати їх до розвитку житлового фонду за місцем їх проживання.

 

Пріоритети:

1.     Підвищення якості надання житлово-комунальних послуг.

2.                 Забезпечення прозорості, відкритості в діяльності органів самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці та підприємств надавачів послуг.

3.     Сприяння в зміцненні законності і правопорядку.  

 

Головні завдання. Створення правових та організаційно-економічних умов, які б сприяли:

1.                 Максимальному поєднанню інтересів органів самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці з інтересами міської влади.

2.                 Стимулювання ініціативи серед суб’єктів органів самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці.

3.                 Підвищення ролі органів самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків м. Вінниці в житті міської громади.

 

Заходи на виконання Програми.

Організація роботи старших по будинках щодо взаємодії з відповідними житлово-експлуатаційними підприємствами по обслуговуванню житлових будинків та надання якісних житлово-комунальних послуг:

 

1.              Надання допомоги старшими по будинках в організації контролю за кількістю і якістю наданих житлово-комунальних послуг по будинку у відповідності до договірних умов.

2.              Сприяти в підвищенні активності старших по будинках у прийманні участі в зборах, які систематично проводяться житлово-експлуатаційними підприємствами. 

3.              Надання допомоги старшими по будинках в ініціюванні зборів з мешканцями багатоквартирних будинків на яких обговорювати проблемні питання щодо утримання будинку, якості наданих послуг з визначенням пропозицій щодо їх  вирішення.

 

         Фінансове забезпечення. Фінансове забезпечення програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел фінансування, не заборонених законом.

         Кошти місцевого бюджету можуть бути направленні на:

- утримання громадської організації «Асоціація старших по будинках м. Вінниці» включаючи заробітну плату штатних працівників, нарахування на заробітну плату, предмети, матеріали, обладнання, інвентар, у тому числі м'який інвентар, послуги, комунальні послуги, придбання обладнання та предметів довгострокового користування, ремонт займаного приміщення та інші видатки;

- проведення навчання, семінарів, лекцій, конференцій, забезпечення методичною літературою та друкованою продукцією членів асоціації, публікування інформації про роботу Асоціації та її учасників.

 

 

Міський голова                                                                                         В.Б.Гройсман

 

 

 

 

Просмотров: 727 | Добавил: starshiydoma | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Мини-чат
200
Форма входа
Поиск
Архив записей
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0