Пт, 29.03.2024, 07:52

Сайт Асоціації

старших по будинках

м.Вінниця

Главная » 2011 » Жовтень » 5 » Незабаром за комунальні послуги вінничани зможуть розраховуватись через мережу Інтернет
11:42
Незабаром за комунальні послуги вінничани зможуть розраховуватись через мережу Інтернет
Нещодавно у 20 касах при житлово-експлуатаційних підприємствах міста почали з'являтись платіжні термінали ПКП (Підприємство Комунальних Платежів), за допомогою яких мешканці мають змогу без черг та в найкоротший час сплатити за комунальні послуги. Упродовж місяця загалом буде влаштовано 40 таких платіжних терміналів в усіх касах ЖЕКів та у відділеннях «Укртелекому», супермаркетах тощо. А для прогресивних вінничан, які економлять свій час та мають доступ до мережі Інтернет, вже невдовзі з'явиться можливість сплачувати за послуги підприємств-надавачів послуг за допомогою нового сайту www.pay.vn.ua.


Майже три місяці поспіль в Вінниці триває пілотний проект по впровадженню єдиного рахунку, який розноситься до десятого числа кожного місяця до помешкань 30 тисяч абонентів. Такий єдиний рахунок запроваджується для того, аби мешканцям було зручніше отримувати повну інформацію про нарахування і планувати свій час на здійснення проплат. У єдиному рахунку міститься інформація про нарахування плати за послуги ЖЕКу, теплопостачальної організації, підприємства «Вінницяоблводоканал», електромереж, КУП «ЕкоВін», ПАТ «Вінницягаз» та ін.


Отримавши такий рахунок, вінничани можуть його оплатити через відділення банку, касу ЖЕКу або ж через відділення пошти. Тепер до переліку місць сплати за комунальні послуги додались платіжні термінали ПКП. На даний час встановлено вже 20 терміналів в касах ЖЕКів, у деяких відділеннях «Укртелекому», супермаркетах тощо. Такі термінали запроваджуються як свого роду альтернатива касам - оплата через них буде здійснюватись набагато швидше, а отже значно зменшиться і кількість черг. Підійшовши до терміналу, мешканцям потрібно лише ввести адресу квартири і на екранах з'явиться інформація про поточні розрахунки і про суми, які слід сплатити. Ця інформація є тотожною з тою, яку отримує касир у житлово-експлуатаційному підприємстві та у банківських установах і співпадає із даними, які мешканець отримує у єдиному рахунку. Відтак, городянам не доведеться з'ясовувати, чому підприємство нарахувало одну суму, а в касі слід платити іншу.


Крім того, невдовзі буде введено в дію ще одне «ноу-хау» - за комунальні послуги можна буде розраховуватись за допомогою платіжних карток та мережі Інтернет. Спеціально для цього створено сайт www.pay.vn.ua. Щоб отримати усю необхідну інформацію по поточних нарахуваннях за комунальні послуги або ж перевірити особовий рахунок, слід зареєструватися на вказаному сайті, ввівши особисті дані (прізвище та ініціали відповідального квартиронаймача, адресу, особовий рахунок згідно розрахункової книжки та електронну адресу, на яку буде надіслано код доступу). «Такий спосіб оплати за житлово-комунальні послуги зручний ще і тим, що на сайті www.pay.vn.ua після здійснення проплати мешканці матимуть змогу перевірити, яка саме сума перерахована за ту чи іншу послугу, - говорить заступник директора обчислювального центру житлово-комунального господарства Юрій Злотник. - Таким чином, процес надходження коштів буде максимально прозорим».


Більш того, інформація про сплату за будь-яку послугу моментально потрапляє на сервер обчислювального центру житлово-комунального господарства. У такому випадку буде вирішено питання можливої подвійної оплати за одну і ту ж послугу у разі, якщо будь-хто із членів родини квартиронаймача вже сплатив за неї, не повідомивши про це власника квартири.


Департамент у справах ЗМІ
та зв'язків з громадськістю
Вінницької міської ради
т.: 59-51-85,59-53-10,59-50-66

Просмотров: 1566 | Добавил: starshiydoma | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Мини-чат
200
Форма входа
Поиск
Архив записей
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0